Σαλιγκάρια
Βουτυρωμένα Κονσέρβες
Σαλιγκάρια

Η ΕΣΚΑΡΚΟΜ αποτελεί μια σύγχρονη καθετοποιημένη επιχείρηση που ασχολείται με όλα τα στάδια παραγωγής του σαλιγκαριού, από την συλλογή έως τη διάθεση του ως τελικό προϊόν.

Το χερσαίο Σαλιγκάρι γένους Helix της οικογένειας Helicidae είναι ένα σαλιγκάρι εγγενές στην Ευρώπη και στις περιοχές γύρω από τη Μεσόγειο Θάλασσα.

Αποτελεί μια εξαιρετικά θρεπτική τροφή, χαμηλή σε θερμίδες, με κορυφαία διατροφικά στοιχεία. Τα 100 γραμμάρια καθαρού κρέατος περιέχουν 75 θερμίδες, 14g πρωτεΐνες, 2,7g υδατάνθρακες και μόνο 1g λιπαρά. Επιπλέον, έχει πολύ χαμηλή περιεκτικότητα σε αλάτι, ενώ αποτελεί μια πλούσια πηγή βιταμινών, ιχνοστοιχείων και μετάλλων, ιδιαίτερα δε σιδήρου, καλίου και μαγνησίου. 

Το έχουν εισάγει στην διατροφή τους σε διάφορες χώρες του κόσμου, με κύριες τις: Γαλλία, Καναδά, Ισπανία, Ιταλία, Πορτογαλία, Ελλάδα, Κύπρο, Βέλγιο, Γερμανία και Η.Π.Α.

Στις εγκαταστάσεις μας επεξεργαζόμαστε τρία είδη σαλιγκαριών Helix (Pomatia, Lucorum και Aspersa Muller ή Petits Gris) τα οποία συλλέγονται ζωντανά/άγρια από την Ελληνική επικράτεια, την ευρύτερη περιοχή της Βαλκανικής χερσονήσου και των χωρών της Βαλτικής.

Αναλυτικότερα επεξεργαζόμαστε τα εξής:

i) Helix Pomatia. Το αυθεντικό σαλιγκάρι της αμπέλου, το ονομαζόμενο και σαλιγκάρι Βουργουνδίας.
ii) Helix Lucorum. Σαλιγκάρι της Βορείου Ελλάδος.
iii) Helix Aspersa Muller ή Petits Gris. Σαλιγκάρια της Κρήτης και Πελοποννήσου.

Από την επεξεργασία των παραπάνω παράγουμε και διαθέτουμε στην αγορά δύο κύρια τελικά προϊόντα:

 
i) Τα κατεψυγμένα Σαλιγκάρια με Βούτυρο, Σκόρδο και Μυρωδικά ('a la Bourguignonne' ή Βουργουνδίας), και
ii) Τα Φιλετάκια Σαλιγκαριών σε κονσέρβα.


Η εταιρία μας εμπορεύεται ακόμη ημικατεργασμένα προϊόντα σαλιγκαριών κάθε σταδίου της παραγωγικής διαδικασίας (enco, κρέατα σαλιγκαριών, κελύφη).

Σαλιγκάρια
ESCARCOM FOOD INDUSTRY 2011 - 2015 ®